God lørra`folkens!

 

IMG_6424

I går morges, kl 0550 så jeg slik ut…..snasent å våkne opp ved siden av dette vil jeg tro!

 

IMG_6425IMG_6426

 

Quick fix! 30 min senere på vei til arbeidet! 

Merkelig det der. At fra å se ut som et fugleskremsel, til å bli sånn passelig all right, ikke tar så lang tid. Jeg tenker ofte på det mens jeg kjører. Det haster folk forbi, til fots og i bil. Alle disse menneskene har sikkert vært gjennom sånn temmelig lik prosedyre som jeg har på mårra`n. Så er de plutselig klare for en ny dag, de har gnidd søvnen ut av øya, og ser riktig så freshe ut. De fleste.

Jeg hastet litt ekstra hjem fra jobb i går. Gleden over at Julie skulle returnere fra leirskolen på Langedrag, var såååååå stor! En hel uke uten noe form for kontakt med den tapre lillestoreselvstendige jenta mi! Jeg trodde ikke det hadde vært så tydelig, men de som kjenner meg sier jeg kan leses som en åpen bok, og Steinar mente det var mer enn tydelig at jeg hadde savnet gulljenta mi veldig mye! Ikke det at jeg hadde prøvd å skjule det, men jeg tenkte kanskje å tøffe meg litt….litt som at pytt, en uke uten Julie går vel fint!
Det gikk fint, men fytti som jeg savnet henne også! Jeg troppet opp på skolen, med bil ( skolen ligger to min gange fra huset vårt…..og jeg ser rett ned på den fra sofakroken…..noen ganger med kikkert 🙂 ) 30 minutter før forventet ankomst!

IMG_6447

…skolen…

Mens jeg satt der i bilen, med alt for god tid, skjedde det. Følelsene kom som kasta på meg, jeg kjente det startet nedi føttene, jeg ble varm og prøvde å svelge unna. Tårene stod i øyekroken, og jeg tenkte at dette fikser jeg IKKE! Jeg ønsket på ingen måte å ta i mot Julie som en emosjonell geleklump. Når man er 11, snart 12, så er det gjerne litt flaut med mødre som skaper seg. Jeg stod på telefonen, klar til å trykke på min tredje kontakt i favoritter, Steinar! Det rakk jeg ikke, for bussene kom, det var på tide å kvinne seg opp, og ta imot Julie på en verdig og fornuftig måte! Jeg vagget meg frem mellom mødre og fedre i takt med at jeg undertrykket den eksplosive følelsen av savn og fryd i herlig miks!
Så kom hun løpende imot meg, min nydelige Julie. Jeg tørket tårene som ikke fant den fornuftige returen. Jeg gned de siste godt nedi jakka hennes i knuseklemmen jeg fikk. Vi var på ingen måte på samme sted sånn emosjonelt Julie og jeg, men jeg merket at hun var glad for å være hjemme igjen. Dere vet, sånn følelse vi får når vi bare vet!

Å være fra hverandre er sunt. Jeg trives likevel best når begge barna er hjemme, men vet at vi kommer til å ha mange avskjeder i fremtiden. Så får jeg heller bare takle at jeg er litt dårlig på dette med avskjeder og gjensynsglede. Steinar sier at jeg har hjertet i hånda, og følelsene utenpå. Det stemmer. I barnehagen er de blitt vant til at jeg griner når jeg er trist, og hikster når jeg er glad. Det var et barn som spurte meg her for litt siden: ” Hvorfor rørte du deg nå?” Altså, vi har snakka en del om det å bli rørt av ulike ting, så at jeg stadig må tørke litt tårer, deeeeet er har de blitt vant til!

Fredagen var, til alles glede, helt ordinær. Tacofredda`med tilhørende godteri, tv, og samtaler. Jeg la meg takknemlig og tilfreds i går. Kjente på gleden av helg. Gleden av å sove leeeeeenge. Gleden av god frokost, og gleden av å ha all tid i verden……til ingen verdens ting!!!

I dag, lørdag fikk vi sove lenge. Eller vi kunne ha sovet lenge. Men hva er det egentlig med det der at når man kan, så PLING er gluggene oppe flere timer før dagen er ønsket velkommen. Kl 0730, var både far og jeg våkne. Nede pustet det fortsatt tungt, og det var INGEN som maste oss opp. Likevel, det er litt sjarm med det også. Disse morgenene vi bare kan ligge våkne….fordi vi kan!
Førstemann, Sondre kom listende kl 0930, og Julie en halv time senere. Helgens første godfrokost var et faktum!

Dagen har vært lugn. I skrivende stund sitter jeg på min nye MacBook Air, og jeg er så fornøyd! Jeg trodde overgangen fra PC skulle være litt kronglete, men jeg elsker mitt nye leketøy!

IMG_6445

Det er stille i fjøset her nå. Steinar sitter i midten, han spiller gitar og synger med! Jeg kooooser meg de gangene han finner roen til akkurat dette. Julie “henger” på telefonen, som hun kaller det, og Sondre ligger nesten oppå meg i sofa`n og venter på at nabo`n skal bli ferdig med middagen.
Vi har hatt årets første grillings i dag, og jeg kjenner på meg at det kommer til å bli servert mange måltider fra Weber`n denne sommeren!

Så langt har denne helgen vært helt perfekt, med innhold av både Steinartid, Joritid, mannogkonetid, og familietid! I morgen er det ønske om bowling, eller som Sondre sier, BOBLING 🙂
Vi griper nok søndagen an akkurat på samme måte som dagen i dag. Med åpne armer!

Håper dere har en fin kveld!

JD