På nasjonaldagen er jeg alltid først oppe. Det er noe med hele stemningen. I dag var det jo ekstra spesielt å våkne til solstrålene som traff ansiktet mitt….en time før jeg egentlig hadde tenkt å ta fatt på dagen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kollen 17.mai kl 0615

Jeg stresser aldri med 17.mai. Huset er ikke vasket, jeg har ikke bakt en eneste kake, ikke pusset bunadsølv, ei heller strøket bunadskjorter (det gjorde nemlig min fantastiske ektemann rett i forkant av Godset-Sarpsborg 08 i går ), ikke plantet ut fine blomster….vi bor på en byggeplass, ikke vasket bilene, ikke laget potetsalat og ikke tatt familien til frisøren!!! Oioioi, sistnevnte er faktisk det eneste jeg er lei meg for….eller lei OSS for at jeg ikke har gjort.

Her i huset er det kun Steinar som har faste frisørdater sånn ca hver fjerde uke, alt for ofte spør du meg, han har ikke så mye hår! I dag skulle jeg virkelig ønske at det var i allefall en til i husstanden som hadde fast frisørtime, og at denne selvfølgelig tok høyde for nasjonaldagen. Er det en dag i året som krever et frisørbesøk i forkant. så er det vitterlig 17.mai!

Stakkars Tassmus, eller Sondre om dere vil. I går ble han ufrivillig, og da mener jeg skikkelig ufrivillig offer for min mangel på impulskontroll, en sløv saks, en babykam og maskin. Nå har vi det jeg kaller en intens 17.maikrise. Han selv mente at han så bra ut, og det er ikke så rart. Han orket rett og slett ikke at jeg skulle korrigere så mye at han ble sittende igjen som skinhead. Jeg får helt vondt i magen! At det virkelig skal gå an å være så bortreist! Nå sitter jeg her og gruer meg til han våkner. Da må jeg igjen ta inn over meg hva jeg klarte å stelle i stand alt for sent i går kveld……UTEN ANGREFRIST!

Jeg var sistemann i finstasen. Det blir gjerne sånn som mamma. Da det endelig ble min tur, var det ikke bare å hoppe oppi. Beltestakken krever sin mann med krefter! Den skal holdes oppe, og snurpes igjen. Kan sikkert sammenlignes med følelsen av å bli mumifisert. Beltet snurpes rundt og rundt…..og STRAMT! I dag var det ikke beltet som var det største problemet. Det var hempen over bringa!!!!! Å fytti! POOOOFFFF sa det i det Steinar gjorde et siste forsøk på å få to ender til å møtes. Der stod vi med en hempe i stakken, og en i handa……..fem minutter før vi MÅTTE gå!! Steinar strevde no innmari med å holde seg, mens jeg var hissig som et lemen. Mest fordi det traff meg så midt i trynet at stakken var ørlite trang!!!!! Far er snarrådig når kriser oppstår. Før jeg visste ordet av det, hadde han sydd på hempen….MED DOBBELTTRÅD! Jeg trakk pusten det dypeste jeg kunne, og fikk på meg resten uten nevneverdige problemer!

IMG_0115

….med andre ord….ingen bilder av meg fra livet og ned i dag!!!

Vi kom oss ut av huset, alle med håret på, og MED klær! En salig blanding av fryd og kaos møtte oss ved Marienlyst og avlevering av barn. Vi holdt bare på å miste Sondre to ganger i løpet av de fem minuttene vi var der! Med hjertet litt høyt oppi, kjørte vi over til byen for å ta plass. Våre håpefulle var i år nr 19 i toget, tross alt bedre enn nr 38 i fjor! Blogger som jeg er, hang kameraet godt over skulderen, og jeg gledet meg til å få knipset et par gode av barna da de passerte. Jeg var kjempeklar! Dette var det jeg fikk med meg! Litt fordi de gikk så usannsynlig fort, og litt fordi jeg ble så usannsynlig RØRT!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fin fane da!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Julie er hun i midten av bildet som er heeeelt ute av fokus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

……og DER for Sondre forbi!

Da de var vel forbi, hastet vi etter for å plukke dem opp i byparken i en vrimmel av sånn ca ti millioner andre barn, korps og foreldre. Det gikk overraskende smertefritt, og jeg pustet for første gang lettet ut på denne deilige nasjonaldagen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveisen kar:-))

Vi tok oss en liten pause på Anchas Bodega, med litt påfyll av vått og tørt til slitne togfarere. Selv var jeg så varm under stakken, at talkum sikkert burde vært obligatorisk på slike varme dager. Klam i hakket, og alt for mange mennesker. Jeg blir nesten litt sky i sånne voldsomme folkemengder. Jeg tok med meg barna ut for å kjøpe is, noe som skulle vise seg å være kul i hampen. Da vi omsider hadde brøytet oss frem til isdisken på 7 eleven, var all isen i fryseren smeltet…..Sondre foreslo at vi kunne ta oss en kakao, jeg foreslo at det skulle vi IKKE!

Vi var ikke så lenge i byen. Som mor til en fjerdeklassing, var det dugnad som skulle ferdigstilles før vi kunne parkeres i sofa’n. Loddgruppa! Det største arbeidet i den forbindelse, viste det seg at vi hadde gjort i forkant. Vel fremme i Lunden leverte jeg ut loddbøker til ivrige barn som synes det var stor stas å løpe rundt og selge! TAKK! Jeg vant ikke barnetrillebåret fra Byggmax. Jeg vant IKKE NOE!

Spiller ingen rolle! Barna sikret seg opptil flere vannflasker, nøkkelbånd, buffer og diverse stæsj! Sondre var mest fornøyd med tannkremen han vant…..fornuftig gutt altså 🙂

Nå sitter, eller faktisk ligger vi mer eller mindre strødd omkring i hele huset. Vi overdrev no innmari med grillmåltidet, og ALLE var enige om at vi måtte vente med dessert……..til i morgen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Godt å få av stakken….selv for de lange og smale!

Litt mye nasjonaldag til tross! Vi har hatt en super dag, nydelig vær, glade barn og mange jubilanter! Dere som skulle ha mottatt en gratulasjon personlig fra meg på face i dag uten å ha bursdag, må bare ha meg unnskyldt. Jeg oppdaget plutselig at det var hele Norge man gratulerte. Jeg responderte bare veldig kjapt på de gratulerermeddagenmeldingene, og måtte dobbeltsjekke at et par av dere virkelig hadde bursdag :-)))))))

Jeg håper dere har hatt en strålende dag med deres, og at dere har tatt MANGE flere bilder enn meg!

Nå skal jeg bare ligge musestille, sånn bittelitt.

JD