Hei igjen! Her har det gått i et forrykende tempo etter at hverdag sklei over i ferie! Et tempo fylt med så mange gleder og opplevelser at det ikke har vært plass til bloggen. 

Nå har jeg en rolig stund, og kjenner at jeg for første gang på de siste to ukene klarer å samle tankene mine. Det aller beste med å skrive, er at minnene forsterkes. Minnene er ikke bare der og da, det er så mye mere rundt dem som blir klarere for meg når jeg får alt skrevet ned.

DUBAI OG ATLANTIS THE PALM LEVERTE!

IMG_7930

Tross sterke advarsler mot varmen i Dubai i juli, valgte vi likevel å ta sjansen på å reise! Nå skal ikke jeg påstå at det ikke var varmt, for det var nok ganske sikkert de femogførtivarme som gjorde at jeg lå på solsenga og hyperventilerte i takt med at jeg trodde min siste time var kommet den første dagen! Det gikk over. Av reisefølge på fire, burde det vel kanskje være nærliggende å tro at det skulle være jeg som ville takle varmen best, men slik var det da altså ikke! Varmen varte hele uken, men jammen var det ikke deilig også! Den Persiske Gulfen holdt gode 35 grader, men det var likevel helt fantastisk å ligge og flyte i vannskorpa. Vannet var så salt at jeg ikke trengte å røre en eneste muskel for å holde meg flytende……DET er vel ferie vel 🙂

Med sine strenge straffer er Dubai et av verdens tryggeste land å feriere i. Det merket vi veldig godt. Alt av verdisaker kunne ligge fremme uten bekymring for at det skulle bli borte. Vi slapp Julie alene på Dubai Mall, verdens største kjøpesenter med kun bekymringen om hvor mye hun kom til å shoppe for…..hun var i himmelen….shoppinghimmelen!

IMG_8006

 

Som så mye annet i Dubai, var det GULLreint overalt hvor enn vi satte føttene, selv på offentlig toaltett var det en fryd å få gjort unna skitarbeidet………..med ETT unntak! De som kjenner meg godt, vet at jeg har vært oppi noen konflikter med magen min. Ofte skjer disse konfliktene på lite gunstige tidspunkt, akkurat som denne varme…..litt for varme… sommerkvelden på Marinaen. Når jeg først må på toalettet, så bør det helst skje sånn ganske umiddelbart. Denne kvelden var vi ikke helt sikre på hvor restauranten lå, og det passet meg innmari dårlig. Svetten rant naturlig allerede, jeg hadde ikke med meg talkum for å dempe smerten etter gnagsåra mellom låra….og jeg måtte på do!!! Jeg opplever det hele på nytt nå kjenner jeg, det gjør vondt å skrive om det, men nå kan jeg likevel le meg skakk av hele opplevelsen! Du vet den følelsen du får når du har holdt deg så lenge, og lar alt fare bare ved synet av toalettet!!!! Vel, det var ikke så gæli DENNE gangen. Jeg rakk frem, brukte god tid, og masse, MASSE papir! I det jeg reiser meg opp for å skylle ned, oppdager jeg en klar oppfordring på veggen bak meg….

IMG_7954

……den følelsen…..

Nok skitprat. Vi hadde en fantastisk uke, med glade og fornøyde barn. Det ble mye bading, og med fri tilgang til Aquaventure, var alles interesser ivaretatt! Sånn egentlig likte jeg meg aller best på stranda, men det var helt i orden med litt avveksling!

IMG_8126

IMG_7980

IMG_7982

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_8298

IMG_7984

Jeg fikk stadig tilbud om kald klut….som var kald i akkurat 10 sek.!

IMG_7988

Denne holdt oss kjølige noe lengre 🙂

I Dubai er alt verdens det ene, og verdens det andre. Det meste er så mektig at du må klype deg i armen innimellom. Min personlig mektigste opplevelse, må være Burj Khalifa, vedens høyeste bygning. Utsikten fra hotellrommet kunne nesten minne litt om Manhattan Skyline, det kryr av høye skyskrapere. Og midt i blant alle disse høye bygningene ruver Burj Khalifa….dobbelt så høyt! Jeg sitter fortsatt og måper for at det er mulig. 828 meter rett opp står det der som den største selvfølge, eller kanskje mere because they can!

IMG_8116

IMG_8114

IMG_8083

Full oversikt fra 124. etasje!

IMG_8096

Obligatorisk selfie 1

IMG_8076

Obligatorisk selfie 2

Vi forholdt oss til to Malls, Mall of Emirates ( med eget alpinanlegg og selvfølgelig stolheis…innendørs) og verdens største Dubai Mall ( med verdens største akvarium, skøytebane og to etasjers tivoli med div karuseller og annet gøy ) Vi ramla jo midt oppi slutten av Ramadan, men de dagene det varte, var det en fryd å være turist på Malls, og generelt overalt. Null kø, tilgang på toalett, og først i taxikøen. Vi bomma både en og to ganger på når det var lurt å entre food courten som var delt av med store skillevegger. Det var strengt forbudt å spise og drikke utenfor food court, og det var kun turister som fikk lov til å spise/drikke før solnedgang kl 1920. Det vi ikke visste var at allerede fra kl 1800, satt de fastende seg klare for å sikre seg bord og mat. Det var et KAOS uten like, et sånn facinerende kaos som vi ble en del av før vi lærte oss triksene for å slippe unna. Støynivået kl 1920, da de fastende kastet seg over dagens første måltid, må ha vært langt over anbefalt. Det var grusomt, men fantastisk på samme tid!

Shopping er null stress i Dubai, de har alt, absolutt ALT……til og med Dunkin Donuts…ohh my..

IMG_7911

Jeg prøvde å beherske meg på senteret……………………………

IMG_7915

…………………..men gikk på en KJEMPESMELL på hotellet………Boston kreme…………….

Med flere turer innom denne velkjente kjeden, var det i alle fall godt at noen av oss fikk brent av litt energi inne på Sega Republic……i en “bitteliten” krok av Dubai Mall!

IMG_8132

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da Ramadan var over og Eid et faktum, da eksploderte hele byen…..det var FEST, matKØ med påfølgende doKØ og taxiKØ! Vi er veldig glade for at vi fikk med oss litt av begge deler, og som turist er det ingen bakdeler med å feriere i Dubai gjennom Ramadan så lenge man viser respekt.

Jeg kunne skrevet side opp og ned om denne ferien, men fornuften sier meg at jeg har delt nok. Med rikelig påfyll av D-vitamin, grei badetemperatur, sjokoladefontene og sushi til frokost, påfyll av historiekunnskaper, og opplevelser for livet, var det helt greit å reise hjem også….selvfølgelig fra verdens største bygning “flyplass” Jeg anbefaler Dubai til alle som har lyst på et eventyravbrekk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

To gode venner

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Hør nå her, gutten min. Den siste seigmannen går til gammer’n!”

Vel hjemme, hadde vi et døgn på å vaske klær og pakke om for en etterlengtet uke på sørlandet. Hos mamma og pappa. Sondre er alltid veldig diplomatisk, og sa det så fint: jeg er veldig glad for å være i Dubai, men jeg gleder meg også til å reise til mormor og moffa 🙂

Vi har tilbakelagt en flott uke med familie, på begge sider. To flotte dager på hytta til svigerinne Siv og svoger Robert i Blindleia, og fem flotte dager på Hisøya. Det har tatt et par dager å komme seg til hektene etter all maten hos a mor, men du verden som de steller godt for oss…..takknemlig!

Nå er barna levert til pappa’n sin, og er klare for flere ferieminner. Det er visst vi også! Fra å feriere i ett av verdens tryggeste land, har jeg nå gått til innkjøp av veske med både “lås” og glidelås for å hindre lommetyvene tilgang til verdisakene mine! Barcelona, vi gleder oss!

JD