Med ønske om litt mere innhold i helgene med barna, valgte vi denne helgen en 24timers over….eller i alle fall ganske nærme tregrensa på Norefjell.

IMG_0227

Litt mye pakk for en 24timers kanskje??

Turen var litt på impuls, og når Danielsens får disse manglene på impulskontroll, da kan de svi litt i lommeboka. Vi måtte jo sørge for skikkelig utstyr, og det siste ble handlet fredag kveld. Etter at hele gangen var gjort om til et feltområde, og alt utstyr lå strødd utover, startet pakkingen. Gubbelure skulle på fest, og jeg var egentlig ikke helt overbevist om at dette kom til å bli en suksess, så pakkingen foregikk deretter. At vi har blitt noen litt sure erfaringer rikere de siste 24 timene, er vel innafor å si 🙂

Lørdag morgen var vi oppe og ikke gråt rundt kl0830. Barna var nesten på lag, Julie skulle nok helst sett at vi ble i byen for å gjøre Elvefestivalen, men hun har jammen meg vært en eneste stor gledesspreder på hele turen! Sondre som aller helst liker å stelle inne, har ikke klaget på noe, og han skulle vise seg å være litt av en fjellgeit med skikkelig god utholdenhet! Far, bukken sjæl, kunne vel ikke bedt om en bedre helg med familien! Så var det a mor da! En del av meg ville veldig gjerne gjennomføre dette, mens en annen del godt kunne tilbragt helgen både på festival og under teppet på sofaen. Nå, når alt er overstått, vi er ferdig pakket ut og alle er rene og pene igjen, er jeg veldig glad for at vi tok turen til fjells. Her sitter jeg og smiler over at dette ikke ble nok en helg som bare passerte, denne helgen har hatt innhold som alle har hatt glede av!

IMG_0252

Siste kontakt med sivilisasjonen…da gjelder det å sprute godt på!

Vel fremme på Tempelseter, lastet vi opp barna og oss selv og la i vei mot Istjern. Ok, så bommet vi litt på retningen, men huket oss greit inn igjen før vi rakk å drepe barnas turglede! Steinar er en sånn programmert kartnerd, men denne gangen valgte han å legge skylla på Lasse ( venn/kollega ) som hadde gitt han retningen til Istjern……det var i alle fall det han sa til oss 😉

IMG_0224

Spent kar på sin første overnatting til fjells.

IMG_0225

HØVDINGEN…ELLER BUKKEN….leder an…..her i riktig retning 🙂

IMG_8804

Skeptisk mor…

IMG_0231

Vindjakke til barna? Pøh, sa jeg…det trenger vi ikke, det er meldt sol…..men så var Steinar plutselig en vidjakkejakke fattigere!

Etter en times trask, litt kveming opp og ned litt krattskog og over et litt drøyt myrhøl, fant vi basecamp. Rett ved vannet som skulle bringe oss kveldsmaten.
Det var ikke gjort i en fei å finne et sånn passelig flatt sted til den nyinnkjøpte lavvoen, men etter litt knot og et par familieråd, var det gutta som fikk æren av å reise boet vårt!

IMG_0228

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se så fint lavvon står…..i litt nedoverbakke!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg var ikke helt avslappet med at naturen presset seg opp gjennom bunnduken…..mye dyr i sånt!

Mat smaker utrolig godt ute i det fri! Vårt første måltid til fjells var tre poser pasta, og en med viltgryte. Sistnevnte høres kanskje best ut, men pastaen var jammen ikke dum den! Vi ble i alle fall mette, og dagens første aktivitet var straks et faktum. Fisking.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_0229

Vi hadde vel en litt sånn løs avtale om at vi skulle la telefonen ligge…..om ikke nødvendigvis igjen hjemme, men i sekken….! Jeg innrømmer at jeg var den som syndet mest. Jeg var ivrig etter å få i gang fiskingen, slik at jeg fikk oppdatert meg på omverdenen. Vi hadde jo bare tre fiskestenger, så en måtte “dessverre” finne på noe annet 😉 Da kvelden kom, viste det seg at jeg ikke hadde vært helt alene om denne telefonsynden. Julie og jeg snakket veldig lavt sammen om at vi neste gang må ha med oss hver vår powerbank…..100% ved start, holder ikke i 24 timer 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det varte og rakk før det beit hos storefar. Han nappa til seg fire ørret, men mista to av dem! Barna fikk ikke noe, og dermed var kveldsmåltidet satt til to ørret a´150 gram! Godt mor hadde pølser og marshmallows i sekken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De var ikke mange, og de var ikke store….men kortreist, det var de i allefall!

Før vi hadde gjort oss fortjent til kveldens gourmetmåltid, måtte vi på topptur. Igjen bommet vi på veivalget, og denne gangen kunne ikke far skylle på Lasse, vi sier bare at det var litt uflaks! Sondre, som er sånn litt over middels nysgjerrig, plumpet uti med BEGGE beina på vei ned fra toppen! Det resulterte i klissvåte sko, og iskalde bein! Med kun tre par sko igjen fordelt på fire stykker, sier det seg selv at det satte en liten demper på resten av turen. Ikke på humøret, men på aktivitetene.

IMG_0232

Sondre var omtrent så blid på hele turen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På toppen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Staut og flott kar han Danielsen!

Tilbake fra toppen, måtte jeg stappe Sondre i posen med ull og fleece. Julie og Steinar var bålansvarlige, og fikk omsider såpass fart i flammene at vi rakk et par pølser og litt sukker før den våte kvisten slukte alt som var av varme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

….å, kom igjen a´….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter et relativt simpelt kveldsstell der ingen orket å pusse tenner, fant vi omsider plassene våre inne i lavvoen. Jeg har ikke tenkt å pynte på det, for det ble ikke mye søvn på dronninga i natt! Jeg turte ikke å se på klokka alle de gangene jeg var våken. Jeg visste at det ikke ble lyst før i fem tiden. Rundt meg snorket det i stereo, og noen snakket i søvne. For første gang på denne turen, ønsket jeg meg hjem! Jeg var pissatrengt og måtte bæsje….men våget ikke å gå ut i frykt for å vekke disse flotte menneskene som faktisk lå og sov! Det verket i absolutt hele kroppen, og det fantes ikke en stilling i verden som kunne få meg til å falle i god søvn! Det hjalp jo ikke akkurat på at blæra var fylt til randen heller!
Kl 0630 måtte jeg bare vekke leiren, og til tross for den relativt kraftige sovelyden til Steinar, hadde han ikke sovet særlig godt han heller. Barna derimot, våknet som de pleier å gjøre….med et eneste stort smil!

IMG_0251

Sånn våknet Julie….og det er ikke tull!

FullSizeRender 4

...og sånn våknet jeg….

Jaja! Med fortsatt kun tre par sko tilgjengelig, fant vi ut at det var best å komme seg hjemover! Jeg hadde faktisk gledet meg…..bittelitt…..til en tur på toppen av Høgevarde, men nikket meg helt enig i at det ikke var særlig lurt i våte sko!

Det ble tid til frokost og litt spikking før vi pakket sammen leirplassen. Sekkene var betraktelig lettere på vei ned til bilen!

IMG_8805

Kaffetørst og blidfis

IMG_8808

IMG_8809

Da sliten (e ) kropper var parkert inne i bilen, var alle enige om at dette hadde vært en tur som frister til gjentagelse! Vi har gjort oss noen erfaringer i forhold til valg av camp og innhold i sekken, men bortsett fra det legger vi oss straks med en god følelse av at dette har vært en helg vi gjerne tar igjen…….til våren…….kanskje 🙂

Når du finner lyng og blader i sluket i dusjen, da skjønner du at du har hatt naturen veldig tett innpå, men det kjennes helt all right 🙂

Det som ikke kjennes like all rigt, er når far tørker lavvo i stua……den skal ikke ligge der lenge for å si det sånn. Dette skaper kaos i hodet på mor, og i NATT SKAL JEG SOVE!

FullSizeRender 5

IMG_1892

TUSEN TAKK FOR DENNE GANG FJELLET, VI KOMMER TILBAKE!

JD